Financieel

DIO Fysiotherapie heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent dat als u in aanmerking komt voor vergoeding, wij deze rechtstreeks declareren bij uw verzekeraar. Is dit niet het geval, dan ontvangt u zelf maandelijks de nota van de behandelingen.

Aanvullende verzekering

Fysiotherapie is over het algemeen ondergebracht in de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polis. Raadpleeg uw verzekeraar of polisvoorwaarden om te weten te komen voor welke vergoeding u in aanmerking komt. Fysiotherapie en manuele therapie vanuit de aanvullende verzekering hebben geen invloed op het betalen van het verplichte eigen risico.

Fysiotherapie in het basispakket

In bepaalde situaties wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Er moet dan sprake zijn van een zogeheten chronische indicatie. U hoeft de behandelingen dan niet zelf te betalen. De vergoeding is mogelijk wel van invloed op het betalen van uw eigen risico. Dit is van toepassing voor:

  • kinderen tot 18 jaar; maximaal 18 behandelingen
  • met ingang van de 21e behandeling na operatie of ziekenhuisopname en bij diverse chronische aandoeningen (de ‘lijst-Borst’).

Samenwerking met Logo infomedics

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Om die reden hebben wij het versturen van facturen overdragen aan Infomedics. Dit betekent dat u een rekening voor de zorg krijgt van Infomedics.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

Als uw zorgverzekeraar een gedeelte van uw rekening vergoedt, staat dit duidelijk op de rekening. Wat overblijft betaalt u aan Infomedics. Heeft u een vraag over de hoogte van de vergoeding op uw rekening? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of kijk op onze website voor onze tarieven. Staat er geen vergoeding op de factuur? Betaal dan alles aan Infomedics en controleer daarna of u de factuur nog kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.
Voor verdere informatie of vragen over u factuur kunt u terecht bij
https://www.infomedics.nl/blog of bel Infomedics via 036-20 31 900

Digitale nota

• Makkelijk betalen via IDEAL
• Veilig toegang tot uw nota
• Goed voor het milieu

Met ingang van 17-06-2022 ontvangt u een digitale factuur op het e-mailadres dat u bij ons heeft doorgegeven. U kunt de digitale factuur – na het uitvoeren van een extra controle (sms-verificatie) – voor eigen administratie downloaden en direct betalen met iDEAL. De betaalgegevens zijn dan voor u ingevuld. U kunt de factuur natuurlijk ook betalen via internetbankieren. Wilt u liever uw nota via de post ontvangen? Laat dit ons dan weten per e-mail, telefonisch of persoonlijk.

Tarieven

Reguliere zitting fysiotherapie 
€40 
Reguliere zitting fysiotherapie aan huis 
€55 
Reguliere zitting manuele therapie 
€55 
Reguliere zitting manuele therapie aan huis 
€70 
Reguliere zitting oedeem therapie 
€55 
Reguliere zitting oedeem therapie aan huis 
€70 
Screening 
€20 
Screening, intake en onderzoek 
€60 
Screening, intake en onderzoek aan huis 
€75 
Intake en onderzoek na verwijzing 
€40 
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis 
55 
Verslaglegging fysiotherapie aan derden kort 
€40 
Verslaglegging fysiotherapie aan derden lang 
98 
Niet nagekomen afspraak (75% tarief) 
€30