Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat, dit zijn: spieren, botten en gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie).

Orthopedische revalidatie is bedoeld voor patiënten die een ingreep op dit gebied hebben ondergaan. Ook kan een orthopedische chirurg u zonder operatie doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- en elleboogklachten).

De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door de specialist. Als u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode met revalidatie te beginnen om mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie zal die verbeteren, de pijn verminderen, belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen vergroten en spierkracht versterken.

De orthopedische revalidatie bij DIO fysiotherapie bestaat uit een oefenprogramma en indien nodig individuele behandelingen. Onze praktijk beschikt over moderne revalidatieapparatuur. Vooraf, tijdens en na afloop van de behandeling wordt een aantal testen gedaan. Via gerichte oefeningen worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten weer hersteld.

VRIJBLIJVEND ADVIES
PLAN JE AFSPRAAK