Herkent u pijn in het bekkengebied, bent u net zwanger of bevallen? Soms is het moeilijk om bepaalde spieren te controleren. Gelukkig is er iets aan te doen met een behandeling bij bekkenpijn of bekkeninstabiliteit.

Bekkenpijn of bekkeninstabiliteit bij zwangerschap? Vraag advies!

Hoewel bekkenpijn en bekkenklachten bij mannen en vrouwen voorkomen, zijn vrouwen tijdens of na de zwangerschap extra kwetsbaar. Hierdoor kunt u pijn krijgen in uw onderrug en (rondom) het bekkengebied. Dit kan u behoorlijk belemmeren bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten zoals traplopen, opstaan, zitten of omdraaien in bed. Veranderende hormonen, die de weefsels in het lichaam slapper maken, spelen hierbij een rol.

Behandeling bij bekkenpijn of bekkeninstabiliteit

Tijdens de behandeling krijgt u uitleg en oefeningen om beter om te gaan met uw klachten. Ademhaling, houding en de manier waarop u beweegt spelen daarin een belangrijke rol. U leert nieuwe gewoonten en reflexen die uw bekken stabieler maken bij allerlei bewegingen. Ook leert u omgaan met pijn en hoe u de belasting van dagelijkse bezigheden zo goed mogelijk kan verdelen. Tijdens de behandeling voert uw bekkentherapeut de kracht en duur op en zal de belastbaarheid van uw bekken toenemen.

VRIJBLIJVEND ADVIES
PLAN JE AFSPRAAK